News

Доделени наградите за филмска критика

Доделени наградите за филмска критика

Жирито во состав Влатко Галевски, Васко Маглешев и Ана Поп Стефанија ги доделија следните награди за Нова Филмска Критика, по редослед I , II и III место: 1. Марина Верушевска – „Коза“ Со едноставен, ...
3398 2
CINEDAYS AWARDS

CINEDAYS AWARDS

Awarded films on 14. CINEDAYS Festival:   The Official selection jury, Roelof Jan Mineboo, Mihaela Sirbu and Vladimir Bazhevski have decided to give the Best Film, Best Director and Best ...
2098 3
Поместување на терминот на филмот „МОРФИН – ПАТУВАЊЕ ОД СОНИШТА“

Поместување на терминот на филмот „МОРФИН – ПАТУВАЊЕ ОД СОНИШТА“

Почитувани, Поради големиот број пријавени македонски краткометражни филмови, сакајќи да ви овозможиме што поголема понуда, терминот на емитување на филмот МОРФИН – ПАТУВАЊЕ ОД СОНИШТА го поместуваме ...
3444 2
Миграциите не се нешто необично

Миграциите не се нешто необично

Миграциите не се нешто необично, но многу е важна причината поради која се случуваат Во период кога Европа се соочува со експлозија на феноменот миграција, овојпат како цел на бегалци од Сирија, но и ...
2614 3
CINEDAYS оддава почит на невините жртви од париското безумие

CINEDAYS оддава почит на невините жртви од париското безумие

Канскиот победник вечерва бесплатно во кино Милениум - (CINEDAYS оддава почит на невините жртви од париското безумие) Пријатели, Сторијата во овој филм, е токму она што во мигов ѝ се случува на ...
2603 2
КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ФИЛМСКА КРИТИКА CINEDAYS 2015

КОНКУРС ЗА НАЈДОБРА ФИЛМСКА КРИТИКА CINEDAYS 2015

Поради успехот на минатогодишната иницијатива со конкурсот на филмска критика, така и оваа година, во рамките на овогодишното 14. издание на фестивалот CINEDAYS, повторно објавуваме конкурс за ...
1592 1