5B1: АГА ЈУСЕФ

5B1: АГА ЈУСЕФ

ноември 18, 2015
во Категорија: 18.11. (среда), cinedays2015, кат 5B: Земја во фокус: Иран
694 0
5B1: АГА ЈУСЕФ

AGHA YOUSEF
Ali Rafii

18. 11. | 18:00 | Џебно кино

Времетраење / Runtime: 97’
Држава / Country: Иран / Iran

Режија / Director: Ali Rafii
Сценарио / Writers:
Ali Rafii
Продуцент / Produced by:
Morteza Motevalli
Кинематографер / Cinematography by:
Mohammad Aladpoush
Монтажа / Film Editing by:
Hasan Hasandoust
Улоги / Cast:
Mehdi Hashemi, Haniyeh Tavasoli, Shahrokh Foroutanian, Pegah Ahangarani, Ladan Mostofi, Saber Abar, Setareh Eskandari

Ага Јусеф живее со ќерката единица. Тој прави сѐ за да ѝ пружи подобар живот на ќерка си, надевајќи се дека вечно ќе остане негово. Но едно недоразбирање многу ќе ги усложни работите.