5B2: АЛЦХАЈМЕР

5B2: АЛЦХАЈМЕР

ноември 15, 2015
во Категорија: 15.11. (недела), cinedays2015, кат 5B: Земја во фокус: Иран
948 0
5B2: АЛЦХАЈМЕР

ALZAYMER
ALZHEIMER

Ahman Reza Motamedi

15. 11. | 18:00 | Џебно кино

Времетраење / Runtime: 103’
Држава / Country: Иран / Iran

Режија / Director: Ahman Reza Motamedi
Сценарио / Writers: Ahman Reza Motamedi
Продуцент / Produced by: Saaed Sa’di
Кинематографер / Cinematography by: Ali Loghmani
Монтажа / Film Editing by: Faramarz Hootham
Улоги / Cast: Faramarz Gharibian, Mehdi Hashemi, Mahtab Keramati, Mehran Ahmadi, Hamid Ebrahimi

„Алцхајмер“ ни ја раскажува приказната за една жена (Асие) што го загубила сопругот Амир Касим во една несреќа. Секоја година таа пушта оглас во весниците, во надеж дека ќе го пронајде, но нејзините роднини, сметајќи дека повеќе го нема, му прават погреб. Одеднаш, по многу години се појавува маж што личи на нејзиниот сопруг и тврди дека се вратил, но никој не е сосема сигурен дали тоа е Амир Касим или не.