M01: АВР

M01: АВР

ноември 19, 2015
во Категорија: 19.11. (четврток), cinedays2015, Миграции
940 0
M01: АВР

LE HAVRE
Aki Kaurismaki

19. 11. | 12:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime:  93’
Држава / Country:
Финска, Франција, Германија / Finland, France, Germany

Режија / Director: Aki Kaurismaki
Улоги / Cast:
André Wilms, Kati Outinen, Jean-Pierre Darroussin, Blondin Miguel

Кога едно момче од Африка со товарен брод пристигнува во пристаништниот град Авр, еден постар чистач на чевли се сожалува со него и го прифаќа во својот дом.