7B7: БРАТ ЗА ЕДЕН ДЕН

7B7: БРАТ ЗА ЕДЕН ДЕН

ноември 20, 2015
во Категорија: 20.11. (петок), cinedays2015, кат 7B: Кратки филмови: Македонија
1621 1
7B7: БРАТ ЗА ЕДЕН ДЕН

BROTHER FOR A DAY
Stojan Vujicic

20. 11. | 19:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 11′
Држава / Country: Македонија / Macedonia

Режија / Directed by: Stojan Vujicic
Кинематографер / Cinematography by: Dimo Popov
Монтажа / Editing by: Vanhco Mirakovski
Сценарио / Writers: Eva Kamchevska
Продуцент / Producer: Ognen Antov
Улоги / Cast: Kamka Tocinoski, Toni Mihajlovski

Приказна за нашиот град, нашите улици, нашето соседство. Таа може да се случи секаде. Едно современо тричлено семејство, во трка со времето и парите, не минува доволно време со својата 5-годишна ќерка Ања. Тие немаат ни време ни нерви да ја научат на вистински семејни вредности, па таа обично добива сѐ што сака, понекогаш и без причина. Еден ден, таа запознава едно ромче на улица…