cinedays2015

Доделени наградите за филмска критика

Доделени наградите за филмска критика

Жирито во состав Влатко Галевски, Васко Маглешев и Ана Поп Стефанија ги доделија следните награди за Нова Филмска Критика, по редослед I , II и III место: 1. Марина Верушевска – „Коза“ Со едноставен, ...
3398 2
ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ НА 14. CINEDAYS!

ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ НА 14. CINEDAYS!

Доделени наградите на 14. издание на CINEDAYS!   Жирито во состав: Реолоф Јан Минебо, Михаела Сирбу и Владимир Блажевски одлучија Наградите за Најдобар филм, Најдобра режија и Најдобро сценарио ...
2646 2
Miki Solus

Miki Solus

Miki Solus   Miki Solus е кантавтор од Загреб што ѝ кажа НЕ на гитарата и седна да ја малтретира клавијатурата. Свири во придружба на Medarde Pack (sax), Frane Viskovic (akust. bas) и Andreja ...
1241 4