Жири на СинеБалкан

САЛИ САЛИЈИ

САЛИ САЛИЈИ

Роден е во 1972 во село Баница, Гостиварско. Основно и средно училиште завршил во Пријепоље, Србија. Во 90-тите години запишува право во Сараево, но поради војната ги напушта студиите. Од 1992 до ...
1053 0
ДЕЈАНА ПРЊАТ

ДЕЈАНА ПРЊАТ

Д-р Дејана Прњат дипломира на Продукција на сценски и културно уметнички дејности на Факултетот за драмски уметности на Унивезитетот за уметност во Белград. Магистрира и докторира во областа на ...
967 0
МЕТЕ СОЗЕР

МЕТЕ СОЗЕР

Роден во Истанбул во 1971 година, Мете Созер најпрво студира архитектура во Цирих, Швајцарија и на УКЛА во Лос Анџелес, Калифорнија. По 15-годишното работно искуство како професор по архитектура и ...
994 0