Жири на Филмска критика

Влатко Галевски

Влатко Галевски

Влатко Галевски од 1988 до 1993 година работи како уредник на видео изданијата на Македонија Филм Скопје. Од 1993 до 1998 година е уредник на филмската програма на А1 Телевизија и автор на емисиите ...
2373 0
Васко Маглешов

Васко Маглешов

Васко Маглешов (1985) дипломирал Светска книжевност. Магистрирал на Институтот за социологија во Скопје. Објавува статии за книжевноста и културата во интермедијален контекст во неколку списанија. Во ...
2051 0
Ана Поп Стефанија

Ана Поп Стефанија

Ана Поп Стефанија е родена 1982 г. во Скопје. Магистер е по комуникации и автор на книгата „Границите во постјугословенскиот филм (територија, култура, идеологија)“. Еден е од победниците на ...
1633 2