306: ДАЛЕКУ ОД БЕЗУМНАТА ТОЛПА

306: ДАЛЕКУ ОД БЕЗУМНАТА ТОЛПА

ноември 13, 2015
во Категорија: 13.11. (петок), 14.11. (сабота), cinedays2015, кат 3: Гала Премиера
1627 0
306: ДАЛЕКУ ОД БЕЗУМНАТА ТОЛПА

FAR FROM THE MADDING CROWD
Thomas Vinterberg

13. 11. | 22:00 | кино Милениум

14. 11. | 15:00 | кино Милениум

Времетраење / Runtime: 119’
Држава / Country: САД, Велика Британија / United States, United Kingdom
Јазик / Language: Англиски / English
Премиера / Release Date: 17 април 2015 (Турција) / 17 April 2015 (Turkey) – Istanbul Film Festival

Режија / Director: Thomas Vinterberg
Сценарио / Writers: David Nicholls
Продуцент / Produced by: Andrew MacDonald, Allon Reich
Продукција / Production Company: DNA Films, Fox Searchlight Pictures
Кинематографер / Cinematography by:
Charlotte Bruus Christensen
Монтажа / Film Editing by:
Claire Simpson
Улоги / Cast: Juno Temple, Carey Mulligan, Michael Sheen, Matthias Schoenaerts, Tom Sturridge, Jessica Barden

Адаптација на романтичната класика на Томас Харди, романот од 1874 година,  „Далеку од безумната толпа“, кој ни ја раскажува приказната за Батшиба Евердин, којашто наследува една фарма во Ведербери. Минувајќи време на фармата, независната и своеглава Батшиба успева да го привлече вниманието на еден обичен овчар, еден привлечен и непромислен наредник и еден успешен и зрел ерген. Оваа безвременска приказна за изборите и страстите на Батшиба ја истражува природата на врските и љубовта, како и човечката способност да ги надмине искушенијата со истрајност и непоколебливост.

Фестивали / Festivals:
Istanbul Film Festival; Bucharest International Film Festival; Sydney Film Festival; Moscow International Film Festival