102: ДАЛЕКУ ОДОВДЕ

102: ДАЛЕКУ ОДОВДЕ

ноември 14, 2015
во Категорија: 14.11. (сабота), cinedays2015, денес, кат 1: Официјална Селекција
1028 0
102: ДАЛЕКУ ОДОВДЕ

OUTRE ICI
BEYOND HERE

Hugo Bousquet

14. 11. | 19:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 100’
Држава / Country: Белгија / Belgium
Јазик / Language:
Француски / French
Премиера / Release Date:
6 јули 2015 (Чешка) / 6 July 2015 (Czech Republic) – Karlovy Vary International Film Festival

Режија / Director: Hugo Bousquet
Сценарио / Writers: Hugo Bousquet
Продуцент / Produced by: Hugo Bousquet
Продукција / Production Company: Self-production
Кинематографер / Cinematography by: Fiona Braillon
Монтажа / Film Editing by: Jeanne Plassier
Улоги / Cast: Yoan Robin, Leslie Bouchet, Frédéric Evrard

Еден млад пар, по три месеци планинарење низ пуст планински предел, случајно наидува на напуштена куќа со резерви на храна и пијалак. Базил планира само куса пауза и сака веднаш да продолжат во потрагата по Гондолин, тајниот град од приказните на Толкин, но на Леа ѝ се допаѓа удобноста на куќата и настојува да останат некое време. Деновите минуваат во пријатна неактивност, но Базил, исполнет со немир и кошмарни соништа, исплашено набљудува како паѓа снег на планинскиот премин низ којшто ќе треба да поминат. Еден ден, во куќата се појавува завеан човек, ловец, кој очигледно е навикнат да се движи во такви временски услови, но тој зборува непознат јазик.

Фестивали / Festivals:
Karlovy Vary International Film Festival; Festival International du Film Francophone de Namur