5A1: ДАРАВИ

5A1: ДАРАВИ

ноември 20, 2015
во Категорија: 20.11. (петок), cinedays2015, кат 5А: Земја во фокус: Индија
1225 0
5A1: ДАРАВИ

DHARAVI
Sudhir Mishra

20. 11. | 22:00 | Џебно кино

Режија / Director:
Sudhir Mishra

Во Дарави, едно од најголемите гета на земјата, живеат многу луѓе во голема сиромаштија и тешки услови. Еден од нив е и таксистот Раџкаран. Негов сон е еден ден да има свое такси и да започне сопствен бизнис со боење облека.