M02: ДЕЦА НА ЧОВЕШТВОТО

M02: ДЕЦА НА ЧОВЕШТВОТО

ноември 15, 2015
во Категорија: 15.11. (недела), cinedays2015, Миграции
799 0
M02: ДЕЦА НА ЧОВЕШТВОТО

CHILDREN OF MEN
Alfonso Cuaron

15. 11. | 12:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 109’
Држава / Country:
САД, Велика Британија / USA, UK

Режија / Director: Alfonso Cuaron
Улоги / Cast: Julianne Moore, Clive Owen, Chiwetel Ejiofor, Michael Caine, Charlie Hunnam

Во 2027 година, во еден хаотичен свет во којшто жените некако станале неплодни, поранешен активист се согласува да помогне во пренесувањето на една чудотворно бремена жена до едно засолниште на море.