7B1: ДЕВОЈКАТА ШТО ПАЃА

7B1: ДЕВОЈКАТА ШТО ПАЃА

ноември 20, 2015
во Категорија: 20.11. (петок), cinedays2015, кат 7B: Кратки филмови: Македонија
1449 4
7B1: ДЕВОЈКАТА ШТО ПАЃА

THE GIRL WHO FALLS
Vladimir Lukash

20. 11. | 19:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 10′
Држава / Country: Македонија / Macedonia

Режија / Directed by: Vladimir Lukash
Сценарио / Written by: Ivan Shopov
Директор на анимација / Director of animation: Zharko Ivanov
Аниматор / Lead animator: Vladimir Lukash, Zharko Ivanov
Музика / Music composer: Vladimir Lukash
Продукција / Production: Flip Buk

Девојка стои на врв од зграда, гледа надолу кон градот и во еден момент скока. Паѓа со затворени очи и одеднаш се наоѓа во ливада опкружена од бизарни ликови. Паѓањето продолжува…