7B12: ДРАГИ АЛЕКСАНДРЕ

7B12: ДРАГИ АЛЕКСАНДРЕ

ноември 20, 2015
во Категорија: 20.11. (петок), cinedays2015, кат 7B: Кратки филмови: Македонија
734 0
7B12: ДРАГИ АЛЕКСАНДРЕ

DEAR ALEXANDR
Marija Makeska

20. 11. | 19:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 22’
Држава / Country: Македонија, САД / Macedonia, USA
Јазик / Language: Англиски / English

Режија / Directed by: Marija Makeska
Извршен продуцент / Executive producer: Michael Mcintosh, Lee J. Mills
Кинематографер / Cinematography by: Dylan Sides
Монтажа / Editing by: Marija Makeska
Сценарио / Writers: Marija Makeska
Продуцент / Producer:  Marija Makeska,
Улоги / Cast: George Avgoustis, Ramona Lucius, Rachel Elizabeth Porter

Клара е пијанистка и богата дама; живее сама во голем замок и свири пијано за својот пријател Александар. Кога тој ѝ соопштува дека се запознал со друга девојка, Клара е скршена. Се труди да го врати на секој можен начин, прво, така што ја уништува неговата врска со Ана (љубовта на Александар), потоа го убива и него, оставајќи само трага од него како сеќавање од минатото.