103: ХЕМОТЕРАПИЈА

103: ХЕМОТЕРАПИЈА

ноември 18, 2015
во Категорија: 18.11. (среда), cinedays2015, кат 1: Официјална Селекција
1104 2
103: ХЕМОТЕРАПИЈА

CHEMIA
CHEMO

Bartek Prokopowicz

18. 11. | 19:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 95’
Држава / Country: Полска / Poland
Јазик / Language: Полски / Polish
Премиера / Release Date: 5 јули 2015 (Чешка) / 5 July 2015 (Czech Republic) – Karlovy Vary International Film Festival

Режија / Director: Bartek Prokopowicz
Сценарио / Writers: Katarzyna Sarnowska
Продуцент / Produced by: Klaudia Śmieja, Katarzyna Sarnowska, Bartek Prokopowicz, Stanisław Dziedzic
Продукција / Production Company:
Filmokracja
Кинематографер / Cinematography by: Jeremiasz Prokopowicz
Монтажа / Film Editing by: Piotr Kmiecik
Улоги / Cast:
Agnieszka Żulewska, Tomasz Schuchardt, Eryk Lubos, Danuta Stenka, Eryk Lubos, Anita Jancia

Триесетгодишниот Бенек доживува криза што главно се манифестира со незапирливи самоубиствени мисли и соништа за смрт. Случајно ја запознава прекрасната, привлечна и енергична Лена. Таа го воодушевува од самиот почеток, а уште повеќе ја засакува кога ќе открие дека не само што ја разбира неговата опседнатост со самоубиство, туку дека и таа го има истото чувство. Тие започнуваат едно необично патешествие, а Бенек дознава дека тој не е единствениот во животот на Лена. Девојката боледува од рак и не се обидува да го лечи. Воодушевен и исплашен, Бенек ветува дека ќе биде со неа до самиот крај.

Фестивали / Festivals:
Karlovy Vary International Film Festival; New Horizons Film Festival; Gdynia Polish Film Festival