104: ХЕРБЕРТ

104: ХЕРБЕРТ

ноември 13, 2015
во Категорија: 13.11. (петок), cinedays2015, кат 1: Официјална Селекција
1130 0
104: ХЕРБЕРТ

HERBERT
A HEAVY HEART

Thomas Stuber

13. 11. | 19:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 109’
Држава / Country: Германија / Germany
Јазик / Language: Германски / German
Премиера / Release Date: 12 септември 2015 (Канада) / 12 September 2015 (Canada) – Toronto International Film Festival

Режија / Director: Thomas Stuber
Сценарио / Writers:
Thomas Stuber, Clemens Meyer, Paul Salisbury
Продуцент / Produced by:
Undine Filter, Thomas Král, Anatol Nitschke
Продукција / Production Company:
Departures Film GmbH/​deutschfilm GmbH
Кинематографер / Cinematography by:
Peter Matjasko
Монтажа / Film Editing by:
Philipp Thomas
Улоги / Cast:
Peter Kurth, Lina Wendel, Lena Lauzemis, Edin Hasanovic

Поранешниот шампион во бокс на Источна Германија, Херберт, нема победа во животот уште од падот на Берлинскиот ѕид. Денес тој е вратар и рекетар и се обидува да го оживее минатото, тренирајќи го неговиот млад штитеник Еди. По еден тренинг, Херберт ненадејно паѓа грчејќи се во болки. Сепак, на почетокот решава да ги игнорира знаците. Но кога физичките проблеми стануваат сѐ поочигледни, Херберт конечно оди на преглед кај специјалист, кој му дијагностицира неизлечива нервна болест. Му преостанува малку време и Херберт се бори со себе и со грубиот карактер што го развил низ годините.

Фестивали / Festivals:
Toronto International Film Festival