309: ИРАЦИОНАЛЕН ЧОВЕК

309: ИРАЦИОНАЛЕН ЧОВЕК

ноември 18, 2015
во Категорија: 18.11. (среда), 19.11. (четврток), cinedays2015, кат 3: Гала Премиера
2300 6
309: ИРАЦИОНАЛЕН ЧОВЕК

IRRATIONAL MAN
Woody Allen

18. 11. | 20:00 | кино Милениум

19. 11. | 17:30 | кино Милениум

Времетраење / Runtime: 95’
Држава / Country: САД / United States
Јазик / Language: Англиски / English
Премиера / Release Date: 15 мај 2015 (Франција) / 15 May 2015 (France) – Cannes Film Festival

Режија / Director: Woody Allen
Сценарио / Writers: Woody Allen
Продуцент / Produced by:
Letty Aronson, Stephen Tenenbaum, Edward Walson
Продукција / Production Company:
Gravier Productions, Perdido Productions
Кинематографер / Cinematography by:
Darius Khondji
Монтажа / Film Editing by:
Alisa Lepselter
Улоги / Cast:
Joaquin Phoenix, Emma Stone, Parker Posey, Jamie Blackley

Професорот по филозофија Ејб Лукас емотивно го удира дното, неможејќи да пронајде
какво било значење или радост во животот. Набрзо откако доаѓа да предава на колеџ во едно мало гратче, Ејб се вплеткува со две жени – Рита Ричардс, осамена професорка којашто сака тој да ја спаси од несреќниот брак и Џил Полард, неговата најдобра студентка, која му станува најдобра пријателка. Сѐ ќе се промени сосема случајно кога Ејб и Џил ќе слушнат муабет на едно непознато лице што ќе им го привлече вниманието.

Фестивали / Festivals:
Cannes Film Festival
Sarajevo Film Festival