5B5: ЛЕДЕНО ДОБА

5B5: ЛЕДЕНО ДОБА

ноември 14, 2015
во Категорија: 14.11. (сабота), cinedays2015, денес, кат 5B: Земја во фокус: Иран
861 1
5B5: ЛЕДЕНО ДОБА

ASR-E YAKHBANDAN
ICE ERA

Mostafa Kiaei

14. 11. | 21:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 100’
Држава / Country: Иран / Iran

Режија / Director: Mostafa Kiaei
Сценарио / Writers: Mostafa Kiaei
Продуцент / Produced by: Mansour Lashgari Ghouchani
Кинематографер / Cinematography by: Mehdi Jafari
Монтажа / Film Editing by: Nima Jafari Jozani
Улоги / Cast: Mahtab Keramati, Farhad Aslani, Bahram Radan, Anna Nemati, Sahar Dolatshahi, Mohsen Kiaei

Во 10-тата година од бракот, Бабак и Манизе се соочуваат со најголемиот предизвик во нивниот живот. Финансиските проблеми и тешката социјална ситуација се причина поради која Бабак мора многу да работи, што води до длабок јаз помеѓу него и жена му, што ја доведува Манизе до ситуација да започне нова врска, врска којашто ја води кон зависност и неморал. На раб на целосна пропаст, таа конечно се освестува и сфаќа дека го загубила животот.