M07: НЕКОИ ГИ ВИКААТ ЛЕВАНТИНЦИ

M07: НЕКОИ ГИ ВИКААТ ЛЕВАНТИНЦИ

ноември 17, 2015
во Категорија: 17.11. (вторник), cinedays2015, Миграции
815 0
M07: НЕКОИ ГИ ВИКААТ ЛЕВАНТИНЦИ

SOME CALL THEM LEVANTINES
Ragıp Taranç

17. 11. | 12:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 85’
Држава / Country: Турција / Turkey

Режија / Director: Ragıp Taranç

Левантинците со векови придонесувале за културниот и за индустрискиот живот на Измир. А сега, во градот на Егејското море ги има уште само 150 на број.