7B8: ЛИМБО

7B8: ЛИМБО

ноември 20, 2015
во Категорија: 20.11. (петок), cinedays2015, кат 7B: Кратки филмови: Македонија
1037 2
7B8: ЛИМБО

LIMBO
Jane Spasik

20. 11. | 19:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 6’
Држава / Country: Чешка / Czech Republic

Режија / Director: Jane Spasik
Сценарио / Writers: Jane Spasik
Извршен продуцент / Executive Producer: Eva Kot’atkova
Кинематографер / Cinematography by: Vladimir Dimoski
Монтажа / Film Editing by: Jane Spasik
Улоги / Cast: Hana Frejkova, Marta Dancingerova, Rene Mencl

Тереза со помош на мајка ѝ се породува во мал подрум за време на бомбардирање. Бебето се раѓа мртво. Мајка ѝ решава да не ѝ го покаже мртвото бебе. Бомбардирањето се засилува и подрумот почнува да се руши. Мајка ѝ сепак се предомислува и ѝ го дава мртвото бебе. Тереза го зема бебето и го бакнува. Подрумот се руши целосно. Се слуша плач на бебе.