311: ЉУБОВ (18+)

311: ЉУБОВ (18+)

ноември 19, 2015
во Категорија: 19.11. (четврток), 20.11. (петок), cinedays2015, кат 3: Гала Премиера
2491 0
311: ЉУБОВ (18+)

LOVE
Gaspar Noé 

19. 11. | 22:00 | кино Милениум

20. 11. | 17:30 | кино Милениум

Времетраење / Runtime: 135′
Држава / Country: Франција, Белгија / France, Belgium
Јазик / Language: Англиски / English
Премиера / Release Date: 20 мај 2015 (Франција) / 20 May 2015 (France) – Cannes Film Festival

Режија / Director: Gaspar Noé
Сценарио / Writers: Gaspar Noé
Продуцент / Produced by: Gaspar Noé, Brahim Chioua, Vincent Maraval, Rodrigo Teixeira, Edouard Weil
Продукција / Production Company: Les Cinémas de la Zone, RT Features, Rectangle Productions, Scope Pictures, Wild Bunch
Кинематографер / Cinematography by: Benoit Debie
Монтажа / Film Editing by: Gaspar Noé, Denis Bedlow
Улоги / Cast: Aomi Muyock, Karl Glusman, Klara Kristin, Juan Saavedra, Gaspar Noé, Vincent Maraval

Први јануари, рано наутро. Ѕвони телефонот. Марфи се буди крај неговата млада сопруга
и двегодишното дете. Ја слуша пораката: мајката на Електра е многу загрижена и сака да знае дали се чул со ќерка ѝ. Електра ја нема веќе подолго време. Таа стравува дека можеби ѝ се случило нешто навистина лошо.
Во текот на еден долг дождлив ден, Марфи е сам во својот стан и се потсетува на љубовта на својот живот, двете години минати со Електра. Силна страст полна со ветувања, игри, испади и грешки…

Фестивали  / Festivals:
Cannes Film Festival; Toronto International Film Festival; Odessa International Film Festival; Neuchatel International Fantastic Film Festival; Melbourne International Film Festival; New Zealand International Film Festival; Sitges International Fantastic Film Festival