7B4: КРУЖНО ПАТУВАЊЕ НА МАРЕТО

7B4: КРУЖНО ПАТУВАЊЕ НА МАРЕТО

ноември 20, 2015
во Категорија: 20.11. (петок), cinedays2015, кат 7B: Кратки филмови: Македонија
1465 0
7B4: КРУЖНО ПАТУВАЊЕ НА МАРЕТО

ROUND TRIP: MARE
Zharko Ivanov

20. 11. | 19:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 10′
Држава / Country: Македонија / Macedonia

Режија / Directed by: Zharko Ivanov
Сценарио / Written by: Zharko Ivanov, Aleksandar Prokopiev
Директор на анимација / Director of animation: Krste Gospodinovski
Аниматор / Lead animator: Aleksandar Zafirovski
Музика / Music composer: Oliver Josifovski
Продукција / Production: Flip Buk

Млада селанка ги прибира кравите од пасење и се спрема за одење в град. Во градот девојката за прв пат влегува в кино.