Miki Solus

Miki Solus

ноември 20, 2015
во Категорија: 20.11. (петок), cinedays2015, променада
1226 4

Miki Solus

20. 11. | 22:30 | МКЦ

 

Miki Solus е кантавтор од Загреб што ѝ кажа НЕ на гитарата и седна да ја малтретира клавијатурата. Свири во придружба на Medarde Pack (sax), Frane Viskovic (akust. bas) и Andreja Tacigin (cajon).

Ова експлозивно трио, ја плеска публиката со енегричен и брз jazz/punk/rap.
До сега имаат преку 100 концерти зад себе низ регионот, а земаа учество и на фестивали како TERRANEO, EXIT, FERRAGOSTO, ROCKLIVE…
Со хитовите “Mrtav je Johnny”, “Smrt je romantična”, ”Pun kufer” i “Hipster” како и со забавниот и креативен пристап кон музиката, Мики успеа да создаде препознатлив израз, уникатен звук, фантастичен перфарман и бројни нови следбеници.
Miki Solus за прв пат толку јужно.
Ние ве советуваме да си букирате соба и да не пропуштате.

https://mikisolus.bandcamp.com/