405: МОРФИН – ПАТУВАЊЕ ОД СОНИШТА

405: МОРФИН – ПАТУВАЊЕ ОД СОНИШТА

405: МОРФИН – ПАТУВАЊЕ ОД СОНИШТА

MORPHINE JOURNEY OF DREAMS
Mark Shuman

20. 11. | 22:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 91’
Држава / Country:
САД, Италија / USA, Italy
Јазик / Language:
Англиски / English
Премиера / Release date:
24 октомври 2014 (Остин, САД) / 24 October 2014 (Austin), Austin Film Festival

Режија / Director: Mark Shuman
Продуцент / Produced by:
Mark Shuman
Монтажа / Film Editing by: Mike Mariconda, Leah Marino
Продукција / Production Companies: Stuck On On
Улоги / Cast: Mark Sandman,Dana Colley, Jerome Deupree, Billy Conway Henry Rollins, Joe Strummer, Steve Berlin

Во Morphine: Journey of Dreams, приказната за легендарниот мулти-жанровски „low-rock“ бенд од 90-тите Morphine ја раскажуваат живите членови и луѓето околу нив, без нарација, и оживеана преку дневниците од турнеите на саксофонистот Dana Colley. Раритетни настапи од кариерата на бендот вметнати во приказната покажуваат зошто единствениот и зашеметувачки звук на ова трио сè уште ја освојува публиката и љубителите на музиката низ светот и по смртта на пејачот, автор и басист Марк Сендмен, на сцена, на фестивал во Италија. Ова е уметнички изработен документ за убедливата кариера и живот на овој ненадминлив музички акт којшто не само што ги следи, туку и навлегува во музиката и во душата на бендот.