M06: НИЕ, ПОСЛЕДНИТЕ ХРИСТИЈАНИ ОД ИРАК

M06: НИЕ, ПОСЛЕДНИТЕ ХРИСТИЈАНИ ОД ИРАК

ноември 16, 2015
во Категорија: 16.11. (понеделник), cinedays2015, Миграции
756 0
M06: НИЕ, ПОСЛЕДНИТЕ ХРИСТИЈАНИ ОД ИРАК

WE, THE LAST CHRISTIANS OF IRAQ
Emanuela C. Del Re

16. 11. | 12:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime:  53’
Држава / Country: Италија, Ирак / Italy, Iraq

Режија / Director: Emanuela C. Del Re

Овој документарен филм е резултат од истражувањето спроведено од пр. Дел Ре во соработка со ЕПОС во периодот од 2013 до 2015 година. Го прикажува животот на христијанската заедницата пред и по нападите на Исламската држава врз нивните заедници што живеат во Ирак во 2014 година, и нуди еден единствен широк поглед за разбирање на проблемот со прогонот на етничките малцинства во Средниот Исток денес.