602: БЕЛЕШКИ ЗА АФРИКАНСКАТА ОРЕСТИЈА

602: БЕЛЕШКИ ЗА АФРИКАНСКАТА ОРЕСТИЈА

ноември 14, 2015
во Категорија: 14.11. (сабота), cinedays2015, денес, кат 6: Ревија Пазолини
942 0
602: БЕЛЕШКИ ЗА АФРИКАНСКАТА ОРЕСТИЈА

APPUNTI PER UN’ORESTIEADE AFRICANA
NOTES TOWARDS AN AFRICAN ORESTES

Pier Paolo Pasolini

14. 11. | 22:00 | Џебно кино

Времетраење / Runtime:  65’
Држава / Country: Италија / Italy

Режија / Director: Pier Paolo Pasolini

„Белешки за африканската Орестија“ е документарен филм за подготовките на Пазолини да сними филмска верзија на „Орестија“ што ќе се случува во Африка.