M01: АВР

M01: АВР

LE HAVRE Aki Kaurismaki Времетраење / Runtime:  93’ Држава / Country: Финска, Франција, Германија / Finland, France, Germany Режија / Director: Aki Kaurismaki Улоги / Cast: André Wilms, Kati Outinen, ...
880 0
ПРЕДАВАЊЕ: Филмската уметност и консумеристичкото општество (или кој кого консумира)

ПРЕДАВАЊЕ: Филмската уметност и консумеристичкото општество (или кој кого консумира)

Сали Салији Роден е во 1972 во село Баница, Гостиварско. Основно и средно училиште завршил во Пријепоље, Србија. Во 90-тите години запишува право во Сараево, но поради војната ги напушта студиите. Од ...
1148 0