313: ПАНАМА

313: ПАНАМА

313: ПАНАМА

PANAMA
Pavle Vučković

14. 11. | 20:00 | кино Милениум
16. 11. | 17:30 | кино Милениум

Времетраење / Runtime: 105’
Држава / Country:
Србија/ Serbia
Јазик / Language:
Српски / Serbian
Премиера / Release Date:
16 мај 2015 (Франција) / 16 May 2015 (France) – Cannes Film Festival

Режија / Director: Pavle Vučković
Сценарио / Writers:
Pavle Vučković, Jelena Vuksanović
Продуцент / Produced by: Pavle Vučković, Tatjana Žeželj
Продукција / Production Company: Collapse films
Кинематографер / Cinematography by: Đorđe Arambašić
Монтажа / Film Editing by: Bojan Kosović
Улоги / Cast: Slaven Doslo, Jovana Stoiljković, Biljana Mišić, Jelisaveta Orašanin, Nebojša Milovanović, Tamara Dragičević, Miloš Pjevač

Јован почнува да се гледа со Маја, но без сериозни обврски. Но со текот на времето, нејзиното таинствено и сомнително однесување почнува да го вознемирува. Јован почнува да следи видеоснимки и разни „траги“ коишто укажуваат на тоа дека Маја води паралелен живот. Јован се губи себеси, заплеткан во мрежа од лаги, гордост, љубомора и страстен секс, очајнички обидувајќи се да сфати која е всушност Маја.
Визија за љубов искривена преку порнографија и социјалните медиуми.

Фестивали / Festivals:
Cannes Film Festival; Sarajevo International Film Festival; Cinema City Film Festival