7B10: ПЕПИ И МУТО

7B10: ПЕПИ И МУТО

ноември 20, 2015
во Категорија: 20.11. (петок), cinedays2015, кат 7B: Кратки филмови: Македонија
1352 1
7B10: ПЕПИ И МУТО

PEPI & MUTO
Georgi M. Unkovski

20. 11. | 19:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 17′
Држава / Country: Македонија / Macedonia

Режија / Director: Georgi M. Unkovski
Сценарио / Writers: Georgi M. Unkovski
Продуцент / Producer: Darko Popov
Директор на фотографија/Director of Photography: Dimo Popov
Монтажа / Film Editing by: Blagoja Nedelkovski
Улоги / Cast: Sasko Kocev, Pepi Mircevski

Кога смотаниот кадет Муто ќе ги здружи силите со стариот и намќорест детектив Пепи, Скопје го добива своето дуо, кое ќе се бори со криминалот во градот.
Дали ова невообичаено партнерство ќе ги донесе локалните криминалци пред лицето на правдата и дали Скопје конечно ќе добие мир? Веројатно не, но нивното пријателство можеби има шанса…т скока. Паѓа со затворени очи и одеднаш се наоѓа во ливада опкружена од бизарни ликови. Паѓањето продолжува…