101: ПОМЕЃУ 10 И 12

101: ПОМЕЃУ 10 И 12

ноември 15, 2015
во Категорија: 15.11. (недела), cinedays2015, кат 1: Официјална Селекција
1208 0
101: ПОМЕЃУ 10 И 12

TUSSEN 10 EN 12
BETWEEN 10 AND 12

Peter Hoogendoorn

15. 11. | 19:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 71’
Држава / Country: Холандија, Белгија, Франција / Netherlands, Belgium, France
Јазик / Language:
Холандски / Dutch
Премиера / Release Date: 2 септември 2014 (Италија) / 2 September 2014 (Italy) – Venice Film Festival

Режија / Director: Peter Hoogendoorn
Сценарио / Writers:
Peter Hoogendoorn
Продуцент / Produced by:
Maaike Benschop, Keren Cogan, Petra Goedins
Продукција / Production Company: Algemene Vereniging Radio Omroep (AVRO), Keren Cogan Films, Minds Meet, Mollywood, Phanta Vision Film International B.V., Unlimited
Кинематографер / Cinematography by: Gregg Telussa
Монтажа / Film Editing by: Tom Denoyette
Улоги / Cast: Cynthia Abma, Nasrdin Dchar, Elise van ‘t Laar, Olga Louzgina, Raymond Thiry, Ko Zandvliet

Помеѓу 10 и 12 часот, една вест ќе исфрли од колосек едно семејство, додека животот околу нив тече нормално. Обичен летен ден. Но токму тој ден, една вест што ја дознаваат додека се возат во полициско возило, засекогаш ќе го промени нивниот живот.
Како што тече патувањето, во возилото, еден по еден, влегуваат и други членови од семејството, коишто ги собираат од дома, од работа, од фризер. Седат на задното седиште, препуштени на своите мисли. Сѐ што мислеле дека знаат за животот, за врските, сѐ се менува. И додека фокусот на нивниот очај е повеќе од јасен, секојдневните нешта околу нив ја губат смислата бидејќи светот станува сѐ поапсурден.

Фестивали / Festivals:
Venice Film Festival; Thessaloniki International Film Festival; International Film Festival Rotterdam; Munich International Film Festival; Galway Film Fleadh; Jerusalem Film Festival