5B3: ПРИВИДЕНИЕ

5B3: ПРИВИДЕНИЕ

ноември 19, 2015
во Категорија: 19.11. (четврток), cinedays2015, кат 5B: Земја во фокус: Иран
754 0
5B3: ПРИВИДЕНИЕ

ASHBAH
APPARITION

Dariush Mehrjui

19. 11. | 18:00 | Џебно кино

Времетраење / Runtime: 95’
Држава / Country: Иран / Iran

Режија / Director: Dariush Mehrjui
Сценарио / Writers:
Dariush Mehrjui, Vahidea Mohammadi, Henrik Ibsen (play)
Продуцент / Produced by:
Jahangir Kosari, Dariush Mehrjui
Кинематографер / Cinematography by:
Mahmoud Kalari
Монтажа / Film Editing by: Hassan Hassandoost
Улоги / Cast: Amirali Danaei, Mahtab Keramati, Homayoun Ershadi, Hassan Majooni, Melika Sharifinia

Еден пијан, груб генерал ги измачува сопругата и слугинката. Кога жената открива дека сопругот и слугинката имаат афера, ја брка слугинката од куќата, без да знае дека младата жена е бремена со дете од генералот. Години подоцна, генералот е мртов, а младата генерација расте со нов поглед на животот и се соочува со нови проблеми…