305: СЀ ЌЕ БИДЕ ВО РЕД (3Д)

305: СЀ ЌЕ БИДЕ ВО РЕД (3Д)

305: СЀ ЌЕ БИДЕ ВО РЕД (3Д)

EVERY THING WILL BE FINE (3D)
Wim Wenders

16. 11. | 20:00 | кино Милениум

17. 11. | 17:30 | кино Милениум

Времетраење / Runtime: 118’
Држава / Country: Германија, Канада, Франција, Шведска, Норвешка / Germany, Canada, France, Sweden, Norway
Јазик / Language: Англиски / English
Премиера / Release Date: 10 февруари 2015 (Германија) / 10 February 2015 (Germany) – Berlin International Film Festival

Режија / Director: Wim Wenders
Сценарио / Writers: Bjorn Olaf Johannessen
Продуцент / Produced by: Gian-Piero Ringel
Продукција / Production Company: Neue Road Movies
Кинематографер / Cinematography by:
Benoit Debie
Монтажа / Film Editing by: Toni Froschammer
Улоги / Cast: Rachel McAdams, James Franco, Charlotte Gainsbourg, Peter Stormare, Marie-Josee Croze, Patrick Bauchau, Robert Naylor

Додека еден писател, по кавгата со девојка му, бесцелно вози, случајно ќе прегази дете и ќе го убие. Несреќата и последиците од неа оставаат длабоки трауми кај него. Во текот на следните 12 години тој страда, обидувајќи се да пронајде смисла во тоа што се случило и да продолжи со животот, но секој пат кога ќе се погледне во огледалото, тој гледа убиец.
„Сѐ ќе биде во ред“ внимателно и точно ја раскажува приказната за вината и потрагата по прошка, и за фактот дека не лечи времето, туку храброста да се соочиме со нештата и да простиме. Посебно самите себеси.

Фестивали / Festivals:
Berlin International Film Festival; Istanbul Film Festival; Toronto International Film Festival; Helsinki International Film Festival