5A2: СЕСТРИ

5A2: СЕСТРИ

ноември 13, 2015
во Категорија: 13.11. (петок), cinedays2015, кат 5А: Земја во фокус: Индија
771 0
5A2: СЕСТРИ

DOGHI 
SISTERS

Sumitra Bhave, Sunil Sukthankar

13. 11. | 22:00 | Џебно кино

Режија / Director:
Sumitra Bhave, Sunil Sukthankar

Приказна за две сестри од сиромашно селско семејство во Индија. Гаури и Кришна се ќерките на сиромашни, но вредни родители. Сопругот на Гаури умира на денот на свадбата, оставајќи ја стигматизирана до крајот на животот. Мајка ѝ го убедува нејзиниот брат што живее во градот, да ја земе кај него во Мумбај. За да заработи за живот, почнува да се занимава со проституција. Мајка ѝ ги прифаќа нејзините пари, но не и нејзината професија. Кога се враќа во селото за свадбата на Кришна, сите ја отфрлаат. Кришна се обидува да ѝ помогне, но залудно.