603: СМРТТА

603: СМРТТА

ноември 17, 2015
во Категорија: 17.11. (вторник), cinedays2015, кат 6: Ревија Пазолини
941 0
603: СМРТТА

LA COMMARE SECCA
THE GRIM REAPER

Bernardo Bertolucci

17. 11. | 22:00 | Џебно кино

Времетраење / Runtime:  88’
Држава / Country: Италија/ Italy

Режија / Director: Bernardo Bertolucci
Сценарио / Writers:
Pier Paolo Pasolini
Улоги / Cast:
Francesco Ruiu, Giancarlo De Rosa, Vincenzo Ciccora, Alfredo Leggi, Gabriela Giorgelli

Во близина на реката Тибер, во еден римски парк, убиена е проститутка. Полицијата трага по луѓето што биле во паркот таа вечер. Ги испрашува и тие мораат да објаснат зошто биле таму. Еден од нив е убиецот.