204: СНЕГ

204: СНЕГ

ноември 14, 2015
во Категорија: 14.11. (сабота), cinedays2015, денес, кат 2: СинеБалкан
1017 0
204: СНЕГ

СНЯГ
SNOW
Ventsislav Vasilev

14. 11. | 23:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 80’
Држава / Country:
Бугарија, Украина / Bulgaria, Ukraine
Јазик / Language:
Бугарски / Bulgarian
Премиера / Release Date: 9 октомври 2015 (Полска) / 9 October 2015 (Poland) – Warsaw Film Festival

Режија / Director: Ventsislav Vasilev
Сценарио / Writers:
Ventsislav Vasilev
Продуцент / Produced by:
Konstantin Burov
Продукција / Production Company: 100 Film
Кинематографер / Cinematography by: Dimitar Kostov
Монтажа / Film Editing by: Ventsislav Vasilev
Улоги / Cast:
Plamen Velikov, Ovanes Torosian, Vladimir Yamnenko, Krassimir Dokov

Двајца браќа, Љубака и Гошо, и нивните синови, Боби и Марти, ограбуваат пошта. По грабежот Љубака бега со парите. Набрзо ќе биде пронајден мртов, а парите исчезнуваат без никаква трага. Другите прават сѐ што можат за побрзо да ги најдат. Боби истовремено сака да ја дознае и вистината за смртта на татко му. За да го стори тоа, мора да се наврати на тажните сеќавања во домот од детството. Таму мора да ја пронајде причината за сложениот однос меѓу четворицата мажи. Кога коцките полека почнуваат да се редат, Боби ќе ја открие страшната вистина и ќе се соочи со тежок избор: да се одмазди за татковата смрт или да прости?

Фестивали / Festivals:
Warsaw Film Festival; Golden Rose National Film Festival