7B11: THE CASE

7B11: THE CASE

ноември 20, 2015
во Категорија: 20.11. (петок), cinedays2015, кат 7B: Кратки филмови: Македонија
1020 0
7B11: THE CASE

THE CASE
Ivica Dimitrijevic

20. 11. | 19:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 11′
Држава / Country: Македонија / Macedonia

Режија / Director: Ivica Dimitrijevic
Сценарио / Writers: Ivica Dimitrijevic
Продуценти / Production: FDU, Lazar Sekulovski, Goran Trpcevski, Marija Dimitrova
Директор на фотографија / Director Of Photography: Atanas Velkovski
Монтажа / Film Editing by: Martin Ivanov
Улоги / Cast: Dimitrija Doksevski, Angela Stojanovska, Jasmina Vasileva, Gorast Cvetkovski, Aleksandar Gorgievski, Saso Aleksievski, Nenad Angelkovic, Vasko Dimkov, Hristo Ezovski, Ivica Dimitrijevic

The Case  е краток ноар филм во кој го следиме Човекот во мантил во неговите подвизи. Талкајќи низ градскиот метеж и чекајќи да се стемни за да може да појде во акција, Човекот во мантил влегува во непријатна ситуација…
Воден од својата решителност да ја доврши започнатата мисија, тој одеднаш станува клуч за големо решение. Никогаш не знаеш што носи следниот миг. Секое ЗОШТО носи некое ЗАТОА. Внимавај!