109: ТРИ ДЕНА ВО СЕПТЕМВРИ

109: ТРИ ДЕНА ВО СЕПТЕМВРИ

109: ТРИ ДЕНА ВО СЕПТЕМВРИ

THREE DAYS IN SEPTEMBER
Darijan Pejovski

12. 11. | 20:00 | кино Милениум

12. 11. | 23:00 | кино Милениум

13. 11. | 17:30 | кино Милениум

Времетраење / Runtime: 90’
Држава / Country: Македонија, Косово / Macedonia, Kosovo
Јазик / Language:
Македонски, албански / Macedonian, Albanian
Премиера / Release Date:
3 септември 2015 (Канада) / 3 September 2015 (Canada) – Montreal World Film Festival

Режија / Director: Darijan Pejovski
Сценарио / Writers: Igor Ivanov Izi, Darijan Pejovski
Продуцент / Produced by: Tomi Salkovski
Продукција / Production Company: Skopje Film Studio
Кинематографер / Cinematography by: Dimo Popov
Монтажа / Film Editing by: Vladimir Pavlovski
Улоги / Cast: Irena Ristić, Kamka Tocinovski, Salaetin Bilal, Fatos Kryeziu, Milica Stojanova, Aleksandar Mikić

„Три дена во септември“ е психолошки трилер што се занимава со последиците од семејното и сексуалното насилство. Јана и Марика се запознаваат во воз и веднаш се спријателуваат. Тие одат на село, во еден далечен планински предел, кој крие многу тајни за минатото на Јана. Времето минува бавно и нервозно и сомнежот за нивните вистински намери станува сѐ поголем. Тајните се разоткриваат една по една. Марика е убиец во бегство, додека пак Јана има мисија да се одмазди. За да го добијат тоа што го сакаат, нема друго решение освен двете да си помогнат една на друга.

Фестивали / Festivals:
Montreal World Film Festival