206: ЗАГРЕБ КАПУЧИНО

206: ЗАГРЕБ КАПУЧИНО

ноември 13, 2015
во Категорија: 13.11. (петок), cinedays2015, кат 2: СинеБалкан
1245 0
206: ЗАГРЕБ КАПУЧИНО

ZAGREB CAPUCCINO
Vanja Sviličić

13. 11. | 21:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 74’
Држава / Country: Хрватска / Croatia
Јазик / Language: Хрватски / Croatian
Премиера / Release Date: 24 јули 2014 (Хрватска) / 24 July 2014 (Croatia) – Pula Film Festival

Режија / Director: Vanja Sviličić
Сценарио / Writers: Vanja Sviličić, Ognjen Sviličić
Продуцент / Produced by: Damir Terešak
Продукција / Production Company: Maxima Film
Кинематографер / Cinematography by: Danko Vučinović
Монтажа / Film Editing by: Vanja Sviličić
Улоги / Cast: Mila Elegović, Nela Kocsis, Igor Kovač, Robert Budak

Две жени во своите 40-ти години трагаат по среќа. „Загреб капучино“ е суптилна приказна за две најдобри пријателки чие внимание е свртено кон нивните емотивни состојби. Петра и Кристина, пријателите ја викаат Кика, се во своите рани 40-ти. Петра се разведува во Загреб, а Кика доаѓа од Келн за да ја утеши. Кика, светска девојка што обожава забава, ја учи неодамна разведената Петра како да продолжи понатаму со животот без сопругот и семејството. Преку неколку шолји кафе и вечерно излегување дознаваме за нивните стравови и маки, нивната осаменост и нивната несигурност.

Фестивали и награди / Festivals and Awards:
Pula Film Festival – Golden Arena for Best Music Score (Luka Zima), Golden Birch – National Competition (Danko Vučinović)

Други фестивали / Other festivals:
Goteborg International Film Festival; Belgrade Film Festival