5B4: ЗАРАДИ ПУНЕ

5B4: ЗАРАДИ ПУНЕ

ноември 20, 2015
во Категорија: 20.11. (петок), cinedays2015, кат 5B: Земја во фокус: Иран
1230 0
5B4: ЗАРАДИ ПУНЕ

BE KHATERE POONEH
FOR THE SAKE OF POONEH

Dariush Mehrjui

20. 11. | 20:00 | Џебно кино

Времетраење / Runtime: 90’
Држава / Country: Иран / Iran

Режија / Director: Hatef Alimardani
Сценарио / Writers: Hatef Alimardani
Продуцент / Produced by: Darush Babaian
Улоги / Cast: Ali Afshinrad, Bahare Ryahi, Farhas Aslani, Haniyeh Tavasoli, Nayere Farahani, Tarlan Parvaneh

Мажид и неговата жена Пуне наидуваат на криза поради зависноста од дрога на Мажид. За да го спаси нивниот брак, Мажид решава да замине во камп за одвикнување на зависници од дрога, но поради психолошки проблеми бега од кампот. Кога ќе се врати дома, наоѓа сцена којашто го тера да се посомнева во верноста на Пуне. Конфликтот меѓу Мажид и Пуне продолжува и Пуне заминува од куќата и оди во домот на нејзината мајка…