205: ЖЕД

205: ЖЕД

ноември 13, 2015
во Категорија: 13.11. (петок), cinedays2015, кат 2: СинеБалкан
1143 0
205: ЖЕД

ЖАЖДА
THIRST

Svetla Tsotsorkova

13. 11. | 22:30 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 90’
Држава / Country: Бугарија / Bulgaria
Јазик / Language: Бугарски / Bulgarian
Премиера / Release Date: 22 септември 2015 (Шпанија) / 22 September 2015 (Spain) – San Sebastian Film Festival

Режија / Director: Svetla Tsotsorkova
Сценарио / Writers:
Svetla Tsotsorkova, Svetoslav Ovtcharov, Ventsislav Vasilev
Продуцент / Produced by:
Svetla Tsotsorkova, Nadejda Koseva
Продукција / Production Company:
Front Film
Кинематографер / Cinematography by: Vesselin Hristov
Монтажа / Film Editing by: Svetla Tsotsorkova, Nina Altiparmakova
Улоги / Cast:
Monika Naydenova, Alexander Benev, Svetla Yancheva, Ivaylo Hristov, Vassil Mihajlov, Stefan Mavrodiyev, Ivan Barnev

Мајката, таткото и нивниот шеснаесетгодишен син живеат на еден рид, на крајот од селото. Заработуваат перејќи хотелски чаршафи. Водоводот не е стабилен и честопати воопшто немаат вода. Во селото доаѓаат двајца „дупчачи“, татко и ќерка, коишто треба да го решат проблемот со водата. Хармоничниот свет на семејството се распаѓа. Секој со секого се сака и се мрази. Жедта за љубов е толку голема што само смртта може да ја згасне.

Фестивали / Festivals:
San Sebastian Film Festival; Zurich Film Festival; Haifa Film Festival; London Film Festival