5A4: ЖЕНАТА

5A4: ЖЕНАТА

ноември 20, 2015
во Категорија: 20.11. (петок), cinedays2015, кат 5А: Земја во фокус: Индија
691 0
5A4: ЖЕНАТА

STRI
THE WOMAN

K. Madhavan, K.S. Sethumadhavan

20. 11. | 18:00 | Џебно кино

Режија / Director:
K. Madhavan, K.S. Sethumadhavan

Едноставна приказна за неписмена жена што му е целосно верна на мажот што многу го сака. Падалу признава дека таа не му е жена. Му служи само како мамка за да може да побегне со друга жена, помлада и поубава. Но Рани вели дека Падалу е нејзин маж. „Без мене тој не може да живее“. Зошто таа е подготвена да ги загрози својот живот и слободата за маж што е толку бездушен кон нејзе?