107: ЖИВОТОТ ПОСЛЕ

107: ЖИВОТОТ ПОСЛЕ

ноември 16, 2015
во Категорија: 16.11. (понеделник), cinedays2015, кат 1: Официјална Селекција
1199 0
107: ЖИВОТОТ ПОСЛЕ

EFTERSKALV
THE HERE AFTER

Magnus von Horn

16. 11. | 19:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 102’
Држава / Country: Шведска, Франција, Полска / Sweden, France, Poland
Јазик / Language: Шведски / Swedish
Премиера / Release Date: 21 мај 2015 (Франција) / 21 May 2015 (France) – Cannes Film Festival

Режија / Director: Magnus von Horn
Сценарио / Writers: Magnus von Horn
Продуцент / Produced by: Madeleine Ekman, Mariusz Wlodarski
Продукција / Production Company: Cinémadefacto, Lava Films, Zentropa International Sweden
Кинематографер / Cinematography by:
Lukasz Zal
Монтажа / Film Editing by: Agnieszka Glinska
Улоги / Cast: Sven Ahlström, Mats Blomgren, Stefan Cronwall, Loa Ek, Wieslaw Komasa, Ellen Mattsson

Откако излегува од затвор, Јон се враќа дома кај татко си и среќен е поради новиот животен почеток. Но околината ниту заборава, ниту му простува за стореното злосторство. Неговото присуство го извлекува најлошото од сите околу него и полека почнува да се создава атмосфера на јавен линч. Чувствувајќи се напуштено од страна на поранешните пријатели и од луѓето што ги сака, Јон губи надеж и повторно ја чувствува истата агресија поради која претходно заврши во затвор. Немоќен да го остави минатото зад себе, решава да се спротивстави.

Фестивали / Festivals:
Cannes Film Festival; Karlovy Vary International Film Festival; New Horizons Film Festival; Toronto International Film Festival; Gdynia Polish Film Festival; Reykjavik International Film Festival; Chicago International Film Festival